fbpx
loading

Tomislav Veić

Tomislav Veić - fotograf- Trebam Fotografa- portfolio-26
Tomislav-Veić---fotograf--Trebam-Fotografa--profilna
_

Tomislav Veić

Zagreb

Pošalji email Tomislavu


FOTO ZA:  VJENČANJE | PORTRET | PROIZVOD | INTERIJER | IZ ZRAKA | OSTALO

Tomislav Veić (rođen 1968. Godine u Zagrebu) još u osnovnoj školi upoznaje fotografiju koja ga zarana zaokuplja, a prva iskustva stječe izradom fotografija u crno-bijeloj tehnici. Tijekom školovanja pa sve do početka rata intenzivno se bavi fotografijom na raznim područjima – od pejzaža i aktova do apstraktne fotografije. Danas sam naglašava da su njegove fotografije iz tog razdoblja nastajale u okviru njegovih limitiranih mogućnosti kao samoukog i mladog fotografa. Nakon poduže stanke (od kraja rata pa do sredine prvog desetljeća ovog stoljeća) kupnjom digitalnog fotoaparata započinje ponovo stvarati. Njegovi radovi ubrzo postaju zapaženi u javnosti i medijima kako u Hrvatskoj tako i u svijetu. Izlagao je na više grupnih i samostalnih izložaba, a prvo zapaženije pojavljivanje njegovih radova je bilo u sklopu izložbe finalista natječaja “Photodays 2010” u Muzeju za umjestnost i obrt.
Prva mu je samostalna izložba fotografija “Glazba – to su oni” održana za Božić 2015. godine u Dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu. Nakon te izložbe Foto galerija “Siscia obscrura” ga poziva 2016. godine na sudjelovanje u izložbi “Industrijska baština Siska” gdje se predstavio s 35 crno-bijelih i kolor fotografija koje spajaju objekte industrijske baštine Grada Siska s glazbenicama koje su smještene u tim objektima. Na poziv Hrvatske iseljeničke zajednice u Čileu 2018. Godine mu je postavljena samostalna izložba u Estadio Croata de Santiago, kao i zadnja u nizu samostalnih izložbi „Ukrajina – ratnici ratnicima“ koja je nastala u sklopu projekta Moto udruge postrojbe specijalne policije iz Domovinskog rata, a održana je u Hrvatskom povijesnom muzeju u listopadu 2018.
Uz navedene izložbe izlagao je i na brojnim zajedničkim i žiriranim izložbama: Zagreb Salon, Organ Vida, Svijet Knjige, Fotozine, itd. Od više dobivenih nagrada rado ističe nagradu za fotografiju “Dok lampioni lete u nebo”. Njome je 2017. godine osvojio prvo mjesto za najbolju fotografiju na natječaju kojime je svjetski fotografski div Nikon obilježio 100. godišnjicu postojanja i 50. godišnjicu natječaja. Te je godine na “Nikon Photo Contest” sudjelovalo više od 21 tisuće fotografa iz 172 zemlje svijeta. Fotografija je bila predstavljena na izložbama u Londonu, Tokyu, Pekingu i Parizu kao i u još nekoliko svjetskih metropola.

Google oglasi

PORUKA:

Čovjek koji voli oblikovati svjetlom.

FotografiInterijerInterijerOdozgoOdozgoOstaloOstaloPortretPortretProizvodProizvodSnimateljiVjenčanjeVjenčanje

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *